Eredmények

A projekt megvalósítása befejeződött, az eredmények az alábbiak szerint foglalhatók össze:

A két résztvevő projekt partner hosszú távú együttműködést alakított ki. A gyakori és folyamatos közös események során mindkét csoportban barátságok alakultak ki a szakmai személyzet és az önkéntesek között. A CBC Ensemble, mint a két partner közös előadása új lehetőségeket fog keresni jövőbeli fellépésekhez.

A célzott kommunikációs elemek hozzájárultak a program két nagy eseményének kiemelkedő érdeklődésű megrendezéséhez: ezek a Népművészeti konferencia Szlovákiában ill. a Gálashow voltak Magyarországon. A 2018.12.01-én Nyíregyházán a Continental Arénában megrendezett eseményen 1051 néző vett részt a táncosokon és zenészeken kívül. A show bevétele elegendő volt ahhoz, hogy fedezzék egy nagy méretű LED-fal (mint a színpad interaktív háttere) többletköltségeit is. A záró sajtótájékoztatón Nyíregyházán a helyi média legtöbb szereplője részt vett, két televíziós interjú is készült.

Az online kampány nagyon hatékony volt: az Ilosvai Selymes Péter Együttes Facebook oldalán a látogatók száma jelentősen megnőtt, a hatás még mindig észrevehető, bár maga a tevékenység befejeződött.

Az néprajzi kutatás elérte a célját, az Igrice néprajzi gyűjteménye tovább fejlesztésre került. A legérdekesebb eredmények: egy kézzel írt útmutató vőfélyek számára a korabeli esküvőkről, több órás audio- és videofelvételek, valamint a kutatási jelentések, melyek rögzítették a terepmunka körülményeit és részleteit az utókor számára.

Az EPIC program az együttműködés termékeinek megjelenítésére szolgál, egy weboldalból és egy csatlakoztatott mobil alkalmazásból (elérhető IOS és Android platformon, valamint magyar és szlovák nyelven), valamint a néprajzi kutatások online adatbázisából áll, és az epicfolk.eu weboldalon tekinthető meg.

A Program weboldala  

A honlapon közzétett kommunikációs anyagok tartalma nem feltétlenül tükrözik az Európai Unió hivatalos álláspontját.